Transport Produse Perisabile Bucuresti - Ilfov

Evident, transportul mărfurilor perisabile vine cu o serie de provocări. Mai presus de toate, trebuie să te asiguri că articolele sunt încă proaspete la livrare. Următorul este un ghid cuprinzător care explică cel mai bun mod de a expedia produse perisabile și câteva sfaturi utile.

Înainte de a expedia produse perisabile, asigură-te că ceea ce trimiți are suficient termen de valabilitate pentru a ajunge la destinația dorită. Acest lucru este valabil în special pentru transporturile internaționale.

Fiecare țară are reglementări stricte, deci asigură-te că le verifici înainte de a expedia produsele perisabile. Mai presus de toate, folosește bunul simț. Dacă crezi că articolul pe care îl trimiți se poate deteriora, nu face acest lucru.

Transportul mărfurilor perisabile poate fi efectuat de aproape toate tipurile de vehicule. Cu toate acestea, la transport, trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a asigura siguranța și prospețimea produselor.

Cum se transportă mărfurile perisabile

Toate produsele care se pot deteriora într-un timp scurt pot fi împărțite în anumite tipuri:

1) Plantele vii. Acest grup include răsaduri și flori proaspete.

2) Produse de origine animală, acest grup include carnea păsărilor și a animalelor, peștele, laptele și ouăle.

3) Produse cultivate cu structură vegetală, această grupă include fructe de pădure și fructe, legume, ciuperci.

4) Produsele obținute în timpul prelucrării includ brânzeturile, grăsimile, produsele lactate, cârnații, legumele și fructele congelate.

Dacă faci o cerere pentru serviciile de transport produse persisabile, atunci trebuie să furnizezi material rulant pentru transportul acestor marfuri, care trebuie să îndeplinească standardele de sănătate și igienă necesare.

Înainte de încărcarea produselor perisabile verificăm împreună cu expeditorul conformitatea caracteristicilor tehnice ale frigiderului, precum și conformitatea regimului de temperatură. Indicatorii de temperatură sunt fixați într-o foaie specială de control al temperaturii încărcăturii.

Un alt aspect important este recipientul în care au pus produsele înainte de transport, acesta trebuie să fie ferm și curat, să nu aibă miros străin. Legumele și fructele trebuie transportate numai sub formă ascunsă și este necesară utilizarea unor cutii speciale. Legumele și fructele care urmează să fie transportate sunt ambalate în așa fel încât să nu se atingă și să nu se frece. În plus, fructele trebuie ambalate în funcție de gradul de coacere și de tipurile de soiuri.

Doar respectarea strictă a regulilor de transport va asigura că produsele rămân proaspete și nu se deteriorează înainte de a ajunge pe rafturi.

Cum împachetezi alimente perisabile înainte de a fi expediate?

Când te gândești cum să expediezi mărfuri perisabile, primul lucru de luat în considerare este ambalajul.

Dacă mâncarea ta nu trebuie refrigerată, va fi ambalată similar cu orice alt obiect. Asigură-te că utilizezi o cutie robustă și furnizează ambalaje interne adecvate dacă livrezi produse care se pot sparge. Ia în considerare înfășurarea perisabilelor tale în folie de plastic sau folie de aluminiu pentru a păstra prospețimea.

Dacă te întrebi cum să expediezi articolele frigorifice, iată ce trebuie să faci:

În primul rând, ar trebui să utilizezi un obiect izolat pentru a reduce transferul de căldură și pentru a maximiza durata de depozitare a perisabilelor la rece. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să utilizezi o cutie de polistiren. Alte opțiuni includ foi de polistiren spumant tăiat, folii de izolare, folii de izolație umplute cu aer și tampoane de izolare.

Odată ce ai cantitatea corectă, trebuie să acoperi cutia cu pachete de gel sau gheață. Asigură-te că utilizezi suficient pentru a menține cutia rece pe tot parcursul călătoriei.

În cele din urmă, odată ce cutia este sigilată, asigură-te că are eticheta „Alimente perisabile - Păstrați la frigider”.

Ai nevoie de gheață uscată pentru a expedia perisabile?

Dacă articolele tale trebuie păstrate la frigider, pachetele cu gel sau gheață vor fi mai mult decât suficiente. Este bine de știut, deoarece există o serie de restricții privind transportul de gheață uscată.

Singura dată când ar trebui să folosești gheață uscată pentru a expedia perisabile este atunci când expediezi alimente congelate, pe care le vei acoperi mai jos.

Cum se trimit mărfuri perisabile prin transport expres?

Odată ce perisabilele tale sunt ambalate corespunzător, transportul acestora prin transport expres în Europa este aproape la fel ca orice alt articol.

Va trebui să alegi un partener de expediere în care ai încredere și ale cărui tarife sunt potrivite pentru bugetul tău, așa cum este și firma Tractări Auto Nicu. Nu există o modalitate ieftină garantată de a expedia mărfuri perisabile. Costul va depinde de ceea ce expediezi, de compania de transport maritim și de unde îl trimiți. Deci, asigură-te că găsești partenerul care satisface cel mai bine nevoile tale.

Câteva sfaturi pentru livrarea cu succes a mărfurilor perisabile

Iată câteva sfaturi de luat în considerare atunci când expediezi alimente refrigerate și congelate.

În primul rând, dacă utilizezi o cutie din polistiren sau o cutie rece, alege-o pe cea cu pereții cei mai groși. Cu cât acestea sunt mai groase, cu atât va exista mai multă izolație, ceea ce înseamnă că mâncarea ta va rămâne rece mai mult timp.

Când plasezi perisabilele în cutie, asigură-te că sunt deja răcite, altfel va începe să se formeze condens în interior.

De asemenea, trebuie să te asiguri că alimentele sunt ambalate corespunzător într-o pungă de pânză înainte de a le pune în cutie pentru transport.

În cele din urmă, informează destinatarul în avans cu privire la data și locul unde poate ridica coletul. Astfel, îl poate primi cât mai repede posibil, ceea ce va reduce riscul deteriorării.

Fotografii cu Transport Produse Perisabile Bucuresti - Ilfov